Zwoele, sfeervolle zomeravonden

Niet alleen voor in huis is er verlichting nodig. Als in de warmere maanden de temperatuur ’s avonds nog heerlijk warm is, dan is het buiten heerlijk vertoeven. Het eerste waar de meeste mensen aan denken bij dit soort warme avonden is barbecueën: een stukje gegrilld vlees of vis smaakt het beste in de buitenlucht.

Buitenverlichting

Een tuin kan heel groot zijn. Daarom is bij het kopen van tuinverlichting een goed doordacht plan zeer handig. De volgende stappen kun je daarin nemen: 1. Een tuinschets maken 2. Bedenk wat je wilt verlichten 3. Bepaal per element het type licht 4. Bepaal per element de lichtrichting 5. Kies de juiste tuinverlichting Er zijn vijf soorten tuinverlichting. Paaltjes zijn meestal geplaatst om een wandelpad te verlichten. Na ongeveer elke meter moet je aan weerzijden een paaltje plaatsen om het pad goed te verlichten. Geïntegreerd licht zie je veel in treden van een trap. Het zijn platte lampen, die in tegels of grind worden verwerkt. Een (deel van een) muur of schutting kun je verlichten met wandverlichting. Met een spot, kun je vanaf de grond grote elementen, zoals een boom, verlichten. Dan is er nog de ouderwetse koetslamp, die meestal bestaat uit vier of zes ruitjes, vooral gebruikt voor bij vijvers, geeft een fijne weerkaatsing in het water.

Barbecue

Je kunt barbecueën met een houtskool barbecue, een gas barbecue of een elektrische barbecue. De houtskool barbecue is het meest bekend, hij werkt op gloeiende kolen. Je moet er wat meer geduld voor hebben, aangezien het even duurt voor hij warm genoeg is. De gas barbecue is het gemakkelijkst in gebruik. Deze is snel warm, geeft weinig tot geen rook en geen steekvlammen. Een elektrische barbecue is nog sneller warm, is gemakkelijk mee te nemen en ook binnen te gebruiken. Voor welk soort barbecue je kiest, zal per persoon verschillend zijn. Het heeft te maken met de voorkeur voor smaak en de grootte van de groep mensen voor wie je hem gebruikt.