Wat heb je nodig voor je tuinboerderij?

Mensen maken allemaal op een andere manier gebruik van hun tuin. Terwijl de meesten het gebruiken om samen te komen en te tuinieren, gebruiken anderen het voor het grootbrengen van dieren zoals pluimvee, konijnen of andere kleine wezens. Deze dieren zorgen voor bijvoorbeeld eieren, vlees, melk, potgrond, enz. Het bouwen van een kleine dierenboerderij vereist echter enkele overwegingen. Je bent niet alleen verantwoordelijk voor hun zorg, maar je moet ook aan hun behoeften voldoen. Deze dieren hebben goede hygiëne, gezond voedsel, voldoende water en een veilige omgeving nodig. Ze zullen zo gezond groeien en meer kwaliteitsproducten produceren als je aan hun behoeften voldoet. Aan de andere kant kunnen deze dieren gemakkelijk ziek worden als je ze aan hun lot overlaat.

Je hebt een ruimte nodig om de dieren te laten groeien

Het vervullen van de ruimtebehoeften van dieren is complex. Dat betekent dat je niet zomaar willekeurig kippenhokken of konijnenhokken kunt kopen. Zorg ervoor dat de ruimte voldoende is om die dieren in te houden. Sommige aspecten om te overwegen zijn gewicht, lengte en hun aantal. Een ander aspect heeft te maken met in welke groep het dier zich bevindt. Zo kun je per groeifase de grootte van de stal bepalen. Enkele veel voorkomende groepen zijn zwaarlijvige dieren, dieren die prenatale of postnatale zorg nodig hebben, enz. Deze dieren kunnen zich binnen hun groep goed verplaatsen en kunnen zowel voedsel als water gemakkelijk bereiken.

Je moet voor voedsel zorgen

Bij een tuinboerderij gaat het ook om voeren. Ongeacht het soort dieren dat je in de tuin grootbrengt, moet je ze dagelijks schoon water en voldoende voedsel geven. Elk dier heeft echter verschillende dieetwensen. Een juiste hoeveelheid voedsel en voeding zal hen gelukkig, gezond en sterk houden. Varkens kunnen bijvoorbeeld bijna alles eten omdat ze alleseters zijn. Kippen eten graag pellets, verse groenten, maïs, tarwe, vismeel, enz. Hoe zit het met konijnen? Zij eten graag groene groenten en wortelen. Geiten eten het liefst winterharde struiken.

Maak het dierenhok schoon

Alle dieren hebben een comfortabele, schone en veilige plek nodig om te leven of te rusten. Schaduw is vereist, zodat ze de hele dag koel kunnen blijven, vooral in de zomer. Zorg ook voor een goede ventilatie. Tot slot is het belangrijkste het schoonmaken. Als je een groot aantal dieren in de tuin grootbrengt moet je hun verblijfplaats vaker schoonmaken. Hun verblijfplaats moet ook veilig zijn. Je moet dus uitstekende spijkers verwijderen en beschadigde muren of daken zo snel mogelijk repareren.

Je hebt kennis nodig over het boerenbedrijf

Alle mensen kunnen dierenhouder worden in hun tuin, maar niet alle mensen kunnen het goed doen. Daarom moet je de basiskennis leren voordat je een onderdak voor je eerste dieren bouwt. Je kunt leren van een instructeur of andere referenties. Tegenwoordig leren meer mensen onafhankelijk van internet door video’s te bekijken of blogs te lezen. Je kunt ook lid worden van een forum of groepen die er zijn. Dit helpt je om nieuwe vrienden te maken en kennis te delen. Als je een beginner bent, moet je dieren kiezen die gemakkelijk te verzorgen zijn. Deze omvatten eenden, pluimvee, konijnen, honingbijen, varkens en geiten. Het wordt ook aanbevolen om je op één soort tegelijk te concentreren.

Tags: