Waarom steken wespen?

Nu het mooie weer langzaam maar zeker zijn intrede doet, begint de overlast van ongedierte ook. Het duurt vast en zeker niet lang voordat je de eerste wespen in jouw direct omgeving aantreft. Deze beestjes bevinden zich vaak in de buurt van mensen. De voornaamste reden hiervoor is dat zij hier makkelijk voedsel kunnen vinden. Ze zijn bijvoorbeeld dol op zoete producten en daar eten wij mensen er nogal wat van op zomerse dagen. De kans is echter groot dat je een hekel hebt aan wespen. Dit komt waarschijnlijk vooral omdat het ongedierte kan steken. Maar waarom steken wespen eigenlijk?

Bang of in het nauw gedreven

Wespen zullen nooit uit het niets steken. De beestjes doen dit namelijk wanneer zij bang zijn of zich in het nauw gedreven voelen. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn wanneer je naar een wesp slaat. Menig Nederlander doet dit wanneer het beestje in zijn omgeving zit. De wesp kan hierdoor agressief worden, waardoor hij jou aanvalt. Als gevolg van zo’n aanval kun je gestoken worden.

Wespen steken ook als je te dicht bij het nest komt

Heb je een wespennest ontdekt? Dan wil je dit wesppennest verwijderen. Hoe sneller het nest weg is, des te kleiner de overlast die je ervaart. Bij het verwijderen van een wespennest kun je echter meermaals gestoken worden. Hoe dit kan? Doordat wespen niet willen dat je te dicht in de buurt van het nest komt. De beestjes kunnen jou al aanvallen wanneer je binnen een straal van vijf meter van een wespennest komt. Wil je niet gestoken worden door wespen? Blijf dan vooral uit de buurt.

Laat een wespennest verwijderen

Maar hoe verwijder je in dat geval een wespennest? Laat dit gewoon over aan een professionele ongediertebestrijder. Hij weet namelijk precies hoe hij een wespennest moet verwijderen. De wespen worden eerst bestreden. Dit gebeurt vaak met vergif. Nadat er geen activiteit meer wordt waargenomen rond het nest, verwijdert een ongediertebestrijder deze. De kans om gestoken te worden door een wesp is op deze manier natuurlijk wel heel erg klein.