Waar moet je op letten bij tuinman offertes?

Ben je op zoek naar een hovenier? Door de offerte van de hovenier goed door te nemen weet je zeker dat je een goed aanbod krijgt. Maar waar moet je precies op letten bij het vergelijken van offertes van een tuinman? Een van de dingen waar je goed naar moet kijken zijn de garantietermijnen. Benieuwd waar je nog meer op moet letten bij tuinman offertes? Lees hierover meer in deze blog. 

Wat staat er op een offerte?

Als je nog nooit een tuinofferte hebt ontvangen vraag je je misschien af wat er allemaal op zo’n offerte staat. Er zijn in principe 4 verschillende onderdelen die terug zijn te vinden op de offerte. 

  1. De materiaalkosten: op de offerte staan alle materialen die worden gebruikt, zoals tegels, beplanting, graszaad en de benodigde apparatuur zoals een graafmachine. Op de offerte komt te staan hoe duur al deze materialen zijn. 
  2. De start en de opleverdatum: de tuinman geeft een duidelijke planning door voor de werkzaamheden. Je krijgt te weten wanneer de klus van start gaat en je krijgt te weten wanneer de klus klaar is.
  3. Garantievoorwaarden: de garantievoorwaarden verschillen per bedrijf. Het is altijd slim om deze voorwaarden goed door te nemen.
  4. Totaal prijs: op de offerte van je totaalprijs van de tuinman, zowel inclusief als exclusief btw.

Waar moet je op letten?

Wanneer je een offerte ontvangt zijn er altijd een aantal dingen die belangrijk zijn om te checken. Hoe completer de offerte is, hoe betrouwbaarder de offerte meestal is. Hieronder vind je een handige checklist.

  • De garantietermijnen: controleer hoe lang je garantie hebt op de materialen en de geleverde arbeid. De termijn kan per bedrijf verschillen, daarom is het belangrijk om hiernaar te kijken.
  • Geldigheidsduur: elke offerte heeft een geldigheidsduur. Als deze termijn is verstreken is er geen garantie meer dat de werkzaamheden worden uitgevoerd voor dezelfde prijs.
  • Algemene voorwaarden: in de offerte wordt vaak doorverwezen naar de algemene voorwaarden, neem deze altijd door.
  • KvK-nummer: bedrijven zijn verplicht om hun KvK-nummer op de offerte te vermelden. Wanneer dit niet het geval is kun je jezelf afvragen of dit bedrijf wel betrouwbaar is. 
  • Handtekening: de offerte is alleen geldig als de hovenier hem ook ondertekend heeft. 

Ben je op zoek naar een tuinman in de buurt van Noord-Brabant? Kijk op de10beste.nl voor meer informatie. 

Tags: