Verhoog de beveiliging van je tuin met deze nuttige tips

Een ervaren slotenmaker in Dordrecht vertelt huishoudens vaak dat een veilig huis in de basis begint bij een veilige tuin. Regelmatig komt het voor dat inbrekers via de schuttingdeur de tuin betreden, om vervolgens in alle rust de achterdeur open te breken. De kans dat inbrekers bij de achterdeur worden opgemerkt door omwonenden is veel kleiner, dan wanneer zij een voordeur proberen te forceren. Door het inbrekers moeilijker te maken bij het betreden van de tuin, zullen zij al snel voor een ander doelwit in de wijk kiezen. In dit artikel vind je verschillende handige tips, die je helpen bij het verbeteren van de beveiliging van een tuin. Aan welke van deze tips heb jij al eens gedacht? 

Tip 1: zorg voor verlichting in de tuin 

Allereerst is het zaak om inbrekers op te laten vallen in de tuin. Dit doe je bijvoorbeeld door de tuin van verlichting te voorzien. Niet alleen praktisch om de kans op een inbraak te verkleinen; het is ook heel gezellig, wanneer er in de avonduren licht brandt in de tuin. Er zijn verschillende relatief eenvoudig te implementeren oplossingen voor de verlichting binnen tuinen. Je hebt er de hulp van een elektricien lang niet altijd voor nodig. Verbind de verlichting met een app op je telefoon om deze te kunnen automatiseren, of combineer de lampen met een lichtsensor. 

Tip 2: installeer een camera aan de schuur of gevel 

Niet alleen het gebruik van tuinverlichting draagt bij aan de beveiliging van een tuin, datzelfde geldt voor de installatie van een buitencamera. Je kunt de camera aan de schuur monteren, maar bijvoorbeeld ook aan de buitengevel van je woning. Er zijn verschillende slimme camera’s beschikbaar, die het mogelijk maken om beelden van de tuin op afstand te bekijken. Deze camera’s kosten vaak tussen de honderd en tweehonderd euro. Met deze modellen houd je ook tijdens je vakantie in de gaten of er niets vreemds in de tuin valt op te merken. 

Tip 3: monteer een stevig oplegslot op de schuttingdeur 

Misschien nog wel de belangrijkste tip bij het beveiligen van de tuin: zorg voor een stevig oplegslot op de schuttingdeur. Oplegsloten zijn eenvoudig zelf te monteren. Twijfel je over je vaardigheden in de montage van sloten? Of wil je de schuttingdeur van een steviger insteekslot voorzien? Kies in dat geval voor de hulp van een slotenmaker. Deze kan je hierbij helpen. 

Tags: