Vaste planten voor in de tuin

Welke vaste planten moet ik kiezen?

De keuze in vaste planten voor in de tuin is erg groot. Bekende en veelgebruikte vaste planten zijn bijvoorbeeld de Alchemilla, Pachysandra, Anemone, Phlox en Lavendel), welke in dit artikel verder worden toegelicht. Voordat je daadwerkelijk overgaat tot vaste planten kopen , is het aan te raden om je eerst eens goed te verdiepen in de eigenschappen van deze vaste planten.

Enkele bekende vaste planten zijn…

Plant 1). De Alchemilla mollis is een veel gebruikte vaste plant in de Nederlandse tuinen. In het voorjaar loopt de Vrouwenmantal, zoals de Nederlandse naam luid, uit en ontwikkeld zich als mooie plant in u tuin. Het blad is groen van kleur en voelt zeer zacht aan (fluweelzacht). Na een zomerse regenbui, blijven de druppels op de bladeren liggen wat een mooi effect geeft. In de maanden mei tot en met september ontwikkelingen zich prachtige gele bloemen. De Vrouwenmantel is erg mooi in combinatie met de Geranium of Lavendel.

Plant 2). De Pachysandra terminalis is misschien wel de bekendste vaste planten (bodembedekker) die we kennen. Een groot voordeel is dat de Pachysandra weinig onderhoud vergt, snel groeit en ook op schaduwrijke plekken goed kan vertoeven. Voor wie opzoek is naar planten welke wintergroen zijn, is de Pachysandra een goede keuze! In de maanden maart en april verschijnen kleine witte bloempjes.

Plant 3). De anemone is een vaste plant met prachtige bloemen. Enkele mooie cultivars zijn bijvoorbeeld de Anemone \’Honorine Jobert\’ en de veelgebruikte Anemone sylvestris. Deze anemonen bloeien met prachtige witte bloemen. Wanneer de Anemone wordt aangeplant kan het even duren voordat hij aanslaat, maar na enige tijd kun je volop genieten van prachtige bloemen! Het blad is groen van kleur en verleend zich perfect voor in borders of als balkonplant.

Plant 4). De Phlox, ook wel bekend als de Kruipvlambloem is een (van de weinige) vaste plant(en) die groenblijvend is. In het voorjaar verschijnen er prachtige kleuren in de Phlox. Afhankelijk van de cultivar soort, varieert de bloemkleur. Tevens goed inzetbaar als bodembedekker en geschikt voor zowel in een border, als op een balkon.

Plant 5). Lavendel. Bekend van de vakanties in Frankrijk, de luchtverfrisser of de heerlijke geur van de bloem. Een makkelijk te onderhouden tuinplant, welke perfect geschikt is voor in zowel moderne als landelijke tuinen. Prachtige en heerlijk geurende paarse bloemen. Vergt weinig onderhoud en brengt klaar in uw tuin!
Tip

Wist u dat u tegenwoordig vaste planten online kunt bestellen? Aangezien u voor uw tuin al snel grote aantallen vaste planten nodig hebt, is het erg gemakkelijk dat deze vaste planten bij u thuis worden bezorgd, en dat gewoon via diverse tuincentra.