Ontwerpen en onderhouden van de tuin

Veel mensen kiezen ervoor om iets moois te maken van hun achtertuin. Des te groter des te gekker de ideeën is het vaak. In de winter wil je namelijk naar een mooie tuin kunnen kijken. Een laag sneeuw voegt gewoon iets betoverends toe aan de achtertuin. In de zomer wil je er midden in zitten en van kunnen genieten. Dit kun je op veel verschillende manieren realiseren. Voor de achtertuin zijn er al een heleboel stijlen die je zou kunnen toepassen. Zo heb je de klassieke stijl. De klassieke stijl lijkt er op de Franse tuin. Een andere populaire stijl is de minimalistische achtertuin. Dit is juist weer een hele moderne stijl.

Je bent natuurlijk helemaal vrij om je achtertuin te ontwerpen. Je hoeft dus niet altijd te houden aan regeltjes en stijlen. Als een achtertuin net iets te lastig is om te ontwerpen, omdat het bijvoorbeeld te groot is, dan kun je een ontwerper inschakelen je te helpen. Aan de hand van je wensen en het budget zal dan de ontwerper aan de slag gaan de achtertuin van je dromen te realiseren.

Als je zelf graag in de achtertuin werkt of erg handig bent dan kun je ervoor kiezen je ontwerp zelf ook neer te zetten. Wanneer je helemaal vanaf nul begint dan kan het misschien te veel werk zijn om zelf aan de slag te gaan. Denk hier aan de bestrating of de aanleg van een vijver of kunstgras. Wanneer je zelf wenst aan de slag te gaan is het daarvoor van belang dat je het jezelf niet te moeilijk maakt.

Zorg ervoor, als je zelf aan de slag gaat, om het je zelf niet te moeilijk te maken. Bereid je goed voor. Zorg dat je een duidelijk plan hebt liggen en dat je de juiste tuingereedschap hiervoor hebt. Wanneer je ervoor gekozen hebt de aanleg uit te besteden moet er nog wel rekening gehouden worden met het onderhoud. Om het onderhoud zo makkelijk mogelijk te maken wordt u aangeraden gebruik te maken van de benzine heggenschaar en benzine grasmaaiers in plaats van de normale varianten.