Last van woelratten? Doe er wat aan!

Woelratten, ook wel waterrat of molmuis genoemd, leven in de buurt van stilstaand water, bijvoorbeeld een meer of een beekje. Maar dat betekent niet dat woelratten zich ook graag op andere plekken begeven, zoals tuinen en boomgaarden. Heb je op dit moment last van woelratten en wil je deze zo snel mogelijk uit je tuin hebben? In dit artikel vertellen we jou meer over het bestrijden van woelratten en hoe je dit het beste kunt aanpakken.

De problemen die woelratten veroorzaken

Woelratten, net zoals de meeste knaagdieren, zijn graag aan het graven. Tijdens het graven molesteren ze jouw gazon en bijten ze de wortels van planten kapot. In een korte tijd kunnen de woelratten veel schade aanrichten en in het ergste geval zal jij jouw tuin opnieuw moeten laten aanleggen. Wanneer je woelratten waarneemt is het van belang dat je zo snel mogelijk stappen onderneemt. Hieronder lees je meer over mogelijke stappen die je kunt ondernemen om woelratten te bestrijden of te voorkomen.

Het bestrijden en voorkomen van woelratten

Het beste kun je natuurlijk woelratten voorkomen. Dit is namelijk niet zo moeilijk. De meest diervriendelijke manier om woelratten te voorkomen is ultrasone geluiden. De ratten kunnen niet goed tegen deze geluiden en zullen daarom jouw tuin vermijden of verlaten indien ze er al zitten. Ratten beschikken over betere oren dan wij, dus wij mensen zullen deze geluiden niet kunnen waarnemen.

Wanneer je al mollen in je tuin hebt, dien je deze te bestrijden. Dit is gelukkig erg eenvoudig. Je kunt kiezen voor een rattenklem (minder diervriendelijk) of een rattenval, waarmee je de rat gevangen neemt en ergens anders weer vrij laat. Tot slot zijn de ultrasone geluiden ook een goede manier om van de ratten af te komen. Deze methode is ook nog eens diervriendelijker en daarnaast hoef je geen dode of gevangen rat uit je tuin te verwijderen. Klik hier voor woelratten bestrijden.

Tags: