L element van beton kopen

Een L element van beton wordt in de meeste gevallen gebruikt voor het maken van een keerwand. Door de vormgeving van een L element leent het er zich uitstekend voor om een gedeelte in te graven. Hierdoor wordt het stevig bevestigd in de ondergrond waardoor het geen kant meer op kan. Datzelfde geldt voor de achterliggende, vaak hoger gelegen grondlaag. Bij heftige neerslag blijft de grond op z’n plek terwijl het zonder L element wegspoelt. Een betonnen L element kan de druk van de grond prima aan, zelfs als het op de proef wordt gesteld door hevige neerslag. Wanneer er een aantal L elementen naast elkaar worden geplaatst kan er een lange keerwand worden gemaakt. Dit is met name handig op plaatsen in de tuin waar hoogteverschillen overbrugd moeten worden. De naden tussen de verschillende elementen zijn te voegen zodat het er nog strakker uitziet.

De vele mogelijkheden van een betonnen L element

Ook bij een aflopende oprit bewijst een L element zijn nut. Wanneer er zich naast de oprit een border bevindt is het maar wat vervelend dat het zand en water continu op de oprit terecht komt. Door een betonnen L element te plaatsen gebeurt dat niet meer. Zand en planten blijven keurig in de border terwijl uw oprit schoon blijft. Omdat een betonnen L element een robuuste en strakke uitstraling heeft ziet het er als geheel ook nog eens mooi uit. Het is verkrijgbaar in diverse kleuren en afmetingen zodat u altijd een passend exemplaar kunt vinden. Bovendien is een betonnen L element heel betaalbaar waardoor u voor een klein bedrag een ware metamorfose aan kunt brengen die ook nog eens heel nuttig is.

Betonnen L element kopen

Wanneer u een betonnen L element combineert met een bijpassend hoekelement zijn er nog veel meer mogelijkheden te bedenken om het te gebruiken. Als plantenbak bijvoorbeeld of fraaie tuinmeubels met een stoere look. Een betonnen L element is onderhoudsarm, zeer duurzaam en wordt in de loop der jaren alleen maar mooier om te zien. Zowel voor de bouwwereld als particulieren is een betonnen L element een onmisbaar product om op een goedkope manier een stevig bouwwerk te realiseren met diverse mogelijkheden.

Tags: