Jouw tuin jouw rust

Het mooie weer begint langzaam op te bloeien. Het zonnetje begint weer te schijnen en de lucht is weer blauw. Het is slechts nog een kwestie van tijd voordat het weer heerlijk warm weer wordt om lekker in de tuin te zitten. Dit is natuurlijk heerlijk. Na een lange dag werken en helaas de hele dag binnen te hebben gezeten, wil je even lekker buiten in je tuin tot rust komen. Het laatste zonnetje toch nog even meepakken. Het is dan natuurlijk wel van belang dat je tuin een georganiseerde nette plek is, waar als het ware een rust oase gecreëerd is. Dit is niet alleen profijtelijk voor jezelf, maar ook voor de dieren! Wanneer jouw tuin rustig is, met veel planten en bloemen komen de dieren vanzelf.

Des te groener des te beter
Wanneer je lekker in je achtertuin zit, wil je natuurlijk niet naar dode plantjes zitten kijken. Een bezoek aan het tuincentrum is daarom wel nodig. Groene en witte planten creëren rust in je tuin en deze kun je dan ook in groepen bij elkaar planten. Om je tuin toch wat op te peppen, kun je dit afwisselen met vrolijke kleurrijke bloemen. Zorg wel dat je dit gedoseerd doet, want teveel kleur op een plek oogt weer veel drukker. Om een er een rustig dagje van te maken, zou ik een aanhanger huren, zodat je zeker weet dat alle planten en bloemen in een keer mee kunnen. Bovendien blijft je auto zo lekker schoon.

Comfort in de tuin
Nu je tuin er weer lekker fris en netjes uitziet, is het tijd voor de volgende stap. Comfort is zeer belangrijk in je tuin. Je tuin kan nog zo groen zijn, maar met een paar slecht zittende stoelen kom je dan alsnog niet tot rust. Het uitzoeken van mooie en ook lekker zittende tuinmeubelen is daarom ook zeer belangrijk. Indien je geen ruimte hebt om het interieur in de wintermaanden binnen te zetten, kies dan voor materialen die ook de winter kunnen overleven. Je hoeft dan alleen de bijbehorende kussens naar binnen te verplaatsen, zodat deze mooi blijven. Heb je nou geen zin om twee keer naar een tuincentrum te rijden, dan kun je ook gewoon een grotere aanhangwagen huren zodat zowel de planten en bloemen als de nieuwe tuin meubelen erin passen. Ze komen namelijk in verschillende maten, dus dat bespaart je weer een extra ritje.

De sfeer bepalen
Het is bijna klaar. Je tuin ziet er goed uit. De vogeltjes komen alweer langs en je kunt lekker tot rust komen in je nieuwe lounge set. Toch kun je het gevoel hebben dat je tuin nog een beetje kil aanvoelt, niet sfeervol. Geen paniek, er hoeven geen grote stappen gezet te worden om een meer sfeer te creëren in je tuin. Een paar kleine details zoals kaarsen en/of kussens kunnen al een heel groot verschil maken. Deze zijn gemakkelijk te vinden en aan te schaffen en er hoeft niet veel geld voor betaald te worden.

De tuin is nu eindelijk klaar en je kunt optimaal van de zon gaan genieten!

Tags: