Je kunt werkelijk alles online kopen

Steeds meer mensen kopen alles wat ze nodig hebben online. Je kunt zelfs wiet goedkoop online kopen. Zeker nu de corona crisis ons allemaal noodgedwongen thuis liet blijven werd er meer en meer online geshopt. We kunnen het zo gek niet bedenken of we kunnen het online kopen. De pakketbezorgers rijden af en aan en hebben het nog nooit zo druk gehad. Wie werk zoekt kan als pakketbezorger of postbode in deze tijd gegarandeerd aan de slag. Fysieke winkeliers, ofwel de winkeliers met een echte winkel in de stad of het dorp verliezen langzaam hun klanten of zien een verschuiving van hun fysieke winkel naar de bijbehorende internet shop. De online shopping mogelijkheden winnen steeds meer terrein terwijl de winkelsteden langzaam leegstromen.

Noem het praktisch, noem het lui maar handig is het zeker!

Mensen kopen om verschillende redenen online. Als we naar ons natje en droogje kijken, dan heeft de corona crisis in deze categorie een zeer grote versnelling aangebracht. Eten en drinken konden we niet meer in het restaurant, de kroeg of op het terras. We konden zelfs tijdelijk niet eens meer naar de coffeeshop om een jointje te halen, wiet goedkoop online kopen was plotseling wel mogelijk net als vele andere producten. We moesten koste wat het kost noodgedwongen thuisblijven en werkelijk alles online kopen. Ook een bezoek aan de supermarkt werd alleen voor pure noodzaak aanbevolen.

Mensen gingen als gevolg massaal hun levensmiddelen en wiet goedkoop online kopen. Supermarkteigenaren kochten koelauto’s bij om al deze boodschappen bij hun klanten te kunnen bezorgen. En elke winkel nam een bezorger aan om de producten bij de mensen thuis te bezorgen. Ook vele restaurants opende een bezorgservice. Plotseling is het mogelijk om de meest heerlijke gerechten thuis te laten bezorgen. Niet alleen maar friet, pizza of Chinees zoals de keus was in de wat kleinere steden en dorpen, maar werkelijk van alles!

Schaamteloos en anoniem bestellen en bezorgen

Veel mensen vonden het voor de corona crisis vooral iets voor luie mensen. Alles maar thuis laten bezorgen was voor de luxere van ons. Dit taboe is finaal verdwenen! Iedereen koopt tegenwoordig online, alle buren ontvangen pakketjes. Waar voorheen vooral seksartikelen anoniem bezorgd werden in een zogenoemde discrete verpakking, kun je nu in iedere webshop wel aangeven in wat voor soort verpakking je jouw bestelling wilt ontvangen. In een niet traceerbaar doosje, een leuk cadeau papiertje zodat je het zelf niet meer hoeft in te pakken, alles is mogelijk.

Ook spullen uit winkels waar je liever niet gezien wilt worden bezorgen thuis. Zit de coffeeshop bijvoorbeeld bij je moeder om de hoek en wil je daar niet gezien worden door haar maar toch een jointje kunnen roken? Je kunt zelfs wiet goedkoop online kopen en discreet thuis laten bezorgen. Goedkoop, ja je leest het goed, online inkopen doen is over het algemeen ook nog eens een stuk voordeliger!

Online kopen is in de meeste gevallen goedkoper 

Je kunt wiet goedkoop online kopen, maar er zijn nog veel meer producten die online goedkoper zijn dan in de winkel. Dit komt omdat wanneer men in een online shop koopt, geen winkelpersoneel aanwezig hoeft te zijn om je te woord te staan. Er hoeft ook geen mooi winkelpand betaald te worden. Alles ligt in de opslag en vanuit de opslag gaat het direct naar de bestellende klanten. Deze manier van verkopen drukt dus enorm de vaste lasten van een winkelier. Geen kosten voor een duur pand, geen personeelskosten. Deze besparing wordt vaak voor een gedeelte teruggegeven aan de kopende klanten. De reden die de winkelier voor de prijsverlaging heeft is dat hij de vele concurrenten op het internet voor wilt blijven. Het nadeel van het online winkelen voor de winkelier is namelijk dat klanten eenvoudig producten kunnen vergelijken qua prijs en kwaliteit en dat ze niet alleen hoeven shoppen bij een winkel in hun woonomgeving. Dit is overigens juist wel weer super handig voor jou als de consument.

Tags: