Je eigen notenboom? Dat kan met behulp van De Nootsaeck!

Veel mensen zijn zich er wel van bewust hoe gezond veel noten kunnen zijn. Het wordt door het Voedingscentrum aangeraden om voldoende noten te eten. Uiteraard geldt dit niet als je allergisch bent voor noten, een allergie die erg heftig kan zijn. Wanneer men wel probleemloos noten kan eten, vormen de noten een goede bron van onverzadigde vetten. Daarnaast eten veel mensen ook noten omdat ze het simpelweg erg lekker vinden. Noten vormen een gezonde snack. We hebben het dan uiteraard wel over ongezouten noten. Het is aan te raden om niet te veel gezouten noten te eten, alhoewel ook dit zo nu en dan geen kwaad kan. Ben jij je bewust van alle voordelen die noten te bieden hebben? Dan is het geen slecht idee om zelf een notenboom te planten. Met behulp van De Nootsaeck lukt het ook jou om een mooie boom te kweken.

Waarom een notenboom planten?

Het kan een goed idee zijn om een notenboom te planten. Om te beginnen zijn noten erg lekker en gezond, zoals je in de introductie van het artikel al hebt kunnen lezen. Toch zijn er ook veel andere redenen om een notenboom te planten. Om te beginnen ziet een grote notenboom er prachtig uit. Als je een grote tuin met voldoende ruimte hebt, is het zeker geen slecht idee om een notenboom te planten. Niet alleen kijk je op deze manier altijd op een mooie boom uit, maar daarnaast creƫer je ook een schaduwplek in de tuin. Bovendien zijn noten die van je eigen boom afkomen vaak extra lekker. Als je ooit een eigen moestuintje hebt gehad, dan weet je precies wat hiermee bedoeld wordt. Wanneer je zelf veel tijd en energie in je voeding steekt, smaakt het vaak beter.

Een andere reden om een notenboom aan te schaffen bij de Nootsaeck, is het groeiproces. Als jij een walnoot in de grond stopt en dit jaren later een prachtige boom is, dan kun je hier zeker trots op zijn. Het is mooi om te zien hoe een kleine walnoot tot een reusachtige boom kan uitgroeien. Een notenboom plaats je overigens niet alleen voor jezelf, maar ook voor de volgende bewoners van je woning. Een walnotenboom kan bijvoorbeeld honderden jaren oud worden. De boom die jij nu bij De Nootsaeck koopt, kan er over een eeuw dus nog steeds zijn.

Wanneer kun je de eerste noten verwachten?

Het duurt vaak even voordat je de eerste noten kunt rapen. Dit is afhankelijk van het soort boom dat je uitkiest, maar bij een walnotenboom duurt het vaak minstens 10 jaar voordat er noten van de boom afkomen. De meeste mensen kopen daarom ook geen boom vanwege de noten, maar vooral van het feit dat ze een boom in de tuin erg mooi vinden. Ook het eerdergenoemde groeiproces is voor velen een belangrijke reden om een boom te kopen bij De Nootsaeck.

Bestellen bij De Nootsaeck

De Nootsaeck is een van de beste webwinkels om notenbomen te bestellen. Als je een langdurig project zoals het kweken van een notenboom begint, is het belangrijk dat je een goede start maakt. Het is dan belangrijk dat je kwalitatieve noten kunt planten, zodat je er vrijwel zeker van kunt zijn dat er daadwerkelijk een boom zal groeien. Tevens krijg je bij De Nootsaeck ook goed advies, waardoor de kans op slagen nog groter zal zijn.