Hoe kun je mollen het beste voorkomen?

Mollen in je tuin hebben is absoluut geen pretje. Gelukkig hoeft het niet moeilijk te zijn om mollen te bestrijden of te voorkomen. In dit artikel geven we meer informatie over wat van schade mollen precies kunnen aanrichten en hoe je mollen het beste kunt voorkomen. Lees snel verder wanneer je mollen graag wilt voorkomen of wanneer je last hebt van mollen en deze wilt bestrijden.

Mollen in de tuin is geen pretje

Mollen kunnen meer schade aan je tuin aanrichten dan je denkt. Het zijn geen groepsdieren, dus het kan prima zo zijn dat ze alleen zijn. Maar in hun in eentje zijn ze in staat om je hele tuin op de kop te zetten binnen een aantal dagen. Daarom is het helemaal geen gek idee om mollen te voorkomen. Gelukkig is het niet moeilijk om mollen te voorkomen. Hieronder lees je hoe.

Mollen voorkomen

Via het internet zijn voldoende mollenverjagers te koop waarmee je mollen kun voorkomen en bestrijden indien je al last hebt van mollen. Deze mollenverjagers zijn over het algemeen goed te betalen. De beste manier om mollen te voorkomen is ultrasone geluiden. Mollen hebben een goed gehoor en kunnen geluiden horen die wij mensen niet kunnen waarnemen. Deze geluiden beschouwen ze als onaangenaam en dus zullen ze uit de buurt van je tuin blijven.

Wanneer je al last hebt van mollen, kunnen de ultrasone geluiden alsnog effectief zijn. Maar indien de schade al groot is, is het wellicht beter om te kiezen voor een mollenklem of een mollentunnel. De mollentunnel wordt in dit geval als de meest diervriendelijke methode beschouwd. Meer weten? Breng een bezoek aan mollenverjagers.

Tags: