Deze bomen mogen niet ontbreken in een mediterrane tuin

Zijn de landen rondom de middellandse zee jouw favoriete vakantiebestemming en wil jij ook thuis van de zonnige, relaxte sfeer van deze landen kunnen genieten? Dan is een mediterrane tuin iets voor jou. Een mediterrane tuin bestaat uit bestrating en beplanting die vooral in het gebied rond de middellandse zee veel gebruikt worden. De bestrating en eventuele muurtjes in de tuin zijn opgetrokken uit stenen met een lichte kleur en kleurrijke beplanting en prachtige bomen maken het geheel helemaal af. Wil jij een mediterrane tuin aanleggen? Wij hebben op een rijtje gezet welke bomen niet mogen ontbreken in jouw mediterrane tuin.

Olijfbomen

Eén van de meest bekende en populaire bomen voor een mediterrane tuin is de olijfboom. Een olijfboom heeft grijsgroen, lichtgekleurd blad en een robuuste, sterke stam. De karakteristieke look van de olijfboom zorgt er voor dat de uitstraling van de hele tuin naar een hoger niveau wordt getild. De olijfboom vindt zijn oorsprong in het gebied rond de middellandse zee en is een groenblijvende plant. Dat betekent dat je ook in de winter van een prachtige olijfboom kunt genieten. Een olijfboom geeft in een Nederlandse tuin meestal geen vruchten, omdat de winters te streng zijn en de lente en de zomer te weinig zonuren kennen. Alleen een lange, warme zomer kan er voor zorgen dat de olijfboom vruchten geeft.

Wil jij een olijfboom kopen voor jouw tuin? Een olijfboom kopen doe je vandaag de dag eenvoudig online. Online vind je een groot aanbod olijfbomen. Zo kan je kiezen voor een volgroeide olijfboom, maar zijn er ook kleinere olijfbomen verkrijgbaar. Voor elke tuin is er een passende olijfboom verkrijgbaar.

Palmbomen

Wil jij dat jouw tuin een echte tropische uitstraling krijgt? Dan zijn palmbomen onmisbaar in de tuin. Palmbomen geven jouw tuin een luxe, tropische uitstraling en zorgen er voor dat je altijd een vakantiegevoel hebt. Wil jij een palmboom in jouw tuin laten planten? Kies dan voor een palmboom die gewend is aan het koude, Nederlandse klimaat. Zo weet je zeker dat jouw palmbomen de winter overleven.

Cipressen/h2>

Ben jij gek op Toscane en wil jij het liefst het hele jaar door van deze prachtige streek genieten? Dan mogen cipressen niet ontbreken in jouw tuin. Door een aantal cipressen in jouw tuin te laten planten kan jij het hele jaar door genieten van de karakteristieke uitstraling van het Toscaanse landschap. Cipressen zijn verkrijgbaar in allerlei verschillende hoogtes. Zo is er voor elke tuin een passende cipres verkrijgbaar.