De koploper in tuingereedschap

Een goed onderhouden tuin vraagt om geschikt gereedschap voor elke klus. Gardena is koploper als het gaat om hoogwaardig tuingereedschap met een ruim assortiment. Of het nu gaat om bodembewerking, besproeiingssystemen, gazononderhoud of verzorging van bomen en struiken. Miljoenen tuinbezitters over de hele wereld kiezen voor het voorkeursmerk Gardena, het grootste merk in Europa. Bij alle bouw- en tuincentra is het gereedschap van Gardena te koop, maar ook in de Gardena online webshop vindt je alle producten terug. Bestel met gemak een bladblazer online of vergelijk online verschillende grasmaaiers voor jouw gazon.

Een goed milieu staat voorop

In de bedrijfsvisie van Gardena vindt je het motto: Speciaal voor mensen die de tuin zien als een levende ruimte nabij de natuur. Bij het bedrijf nemen ze milieubescherming dan ook serieus. Als aanbieder van tuingereedschap zijn ze nauw verbonden met de natuur. Al hun producten worden gebruikt voor het onderhoud en behoud van stukjes natuur in het bezit van de consument. Moederconcern Husqvarna stelt maatschappelijke verantwoordelijkheid dan ook centraal. Door zuinig materiaalgebruik, correct afval scheiden en recyclen proberen ze de uitstoot van afval en gevaarlijke stoffen waar mogelijk vermeden of teruggedrongen.

Moestuin met biologische groentezaden

Als consument en tuinier wil je ook verantwoord omgaan met de natuur in je eigen achtertuin. Een goede eerste stap is het gebruik van biologische groentezaden. Verschil met de gewone teelt is dat de biologische zaden manueel worden geoogst en onkruid met de hand wordt verwijderd. Deze zaden worden dus gekweekt zonder chemische stoffen. Als de zaden geoogst zijn worden er ook geen schimmelwerende en kiemremmende middelen gebruikt. Op deze manier kun je zelf duurzaam aan de slag met het aanleggen van je eigen biologische moestuin. Sommige zaden zoals die van tuinbonen en paprika’s kunnen zelf worden geoogst, maar andere zoals sla en wortel kan dat niet.