De blauwe druivenbloemen

Ooit een blauwe druivenbloem gezien? Ze zien eruit als iets uit een sprookje, met hun prachtige bloemen en delicate bloemblaadjes. Maar wat zijn het precies? En waar kun je ze vinden? Laten we blauwe druifjes eens nader bekijken, en onderzoeken waarom ze zo bijzonder zijn.

Wat is de blauwe druivenbloem?

De blauwe druivenbloem is eigenlijk een sierplant die bekend staat als de Vitis ‘Blue Moon’. De soort, die oorspronkelijk uit Japan komt, produceert prachtige trossen met lang aanhoudende lavendelblauwe bloemen. Het blad is ook heel aantrekkelijk, met grote hartvormige bladeren die in de herfst helderrood kleuren, waardoor het het hele jaar door een uitstekende keuze is voor tuinen of buitenruimtes.

De voordelen van het kweken van blauwe druiven

Blauwe druiven zijn relatief gemakkelijk te kweken en te verzorgen – als je ze de juiste omgeving en omstandigheden biedt. Ze geven de voorkeur aan volle zon en vochtige maar goed gedraineerde grond, met regelmatige bewatering tijdens droge perioden. Het zijn ook zeer winterharde planten, die perioden van droogte of kou veel beter verdragen dan andere soorten.  Bovendien betekent hun winterhardheid dat je je geen zorgen hoeft te maken over te vaak snoeien of bemesten – geef ze gewoon af en toe wat TLC!  Blauwe druiven zijn niet alleen onderhoudsarme planten, maar ze zijn ook ongelooflijk veelzijdig – perfect om te kweken in containers op balkons of patio’s, maar ook in traditionele tuinen of zelfs hanging baskets.

Toepassingen voor blauwe druiven

Behalve als prachtige sierplanten en decoraties voor je tuin of buitenruimte, kunnen blauwe druiven ook gebruikt worden in diverse culinaire toepassingen, zoals jam en gelei, wijn, sauzen en meer! Als je je avontuurlijk voelt, waarom probeer je dan niet je eigen zelfgemaakte wijn te maken met verse blauwe druiven? Of misschien zelfs een heerlijke jam maken voor op toast of scones? De mogelijkheden zijn eindeloos!
Je kan deze soort bloemen eenvoudig vanuit huis bestellen op www.bloembollenkopen.nl.