Alles wat je moet weten over schanskorven

Ben jij op zoek naar een unieke vorm van erfafscheiding? Dan zijn schanskorven iets voor jou. Schanskorven zijn ijzeren korven, gevuld met breukstenen of glasbrokken, die op allerlei manieren in de tuin kunnen worden toegepast. Van een erfafscheiding van schanskorven tot een schanskorven plantenzuil, alles is mogelijk. De stoere, robuuste uitstraling van de schanskorven zorgen er voor dat de uitstraling van de hele tuin naar een hoger niveau wordt getild.

Over schanskorven

Schanskorven, ook wel steenkorven genoemd, zijn grote ijzeren korven, die met verschillende materialen gevuld kunnen worden. De korven worden gemaakt van gegalvaniseerde staalmatten met een draaddikte van ten minste 4 millimeter. Deze minimale draaddikte zorgt er voor dat de korven sterk genoeg zijn om de druk van het vulmateriaal te dragen. Schanskorven kunnen op verschillende manieren gevuld worden. Van breukstenen tot glasbrokken, alles is mogelijk.

De toepassingen

Schanskorven kunnen op allerlei verschillende manieren gebruikt worden. Zo kan je er voor kiezen om schanskorven te gebruiken als erfafscheiding, kunnen ze gebruikt worden om verschillende delen van een tuin of terrein van elkaar te scheiden, zijn ze geschikt om oevers mee aan te leggen en worden ze door gemeentes en overheden steeds vaker gebruikt als geluidswal. Wil jij schanskorven op subtielere wijze toevoegen aan jouw tuin of terrein? Dan kan je er voor kiezen om een uit schanskorven vervaardigde brievenbus, bloembak, tuinhaard, vuurkorf of waterval in jouw tuin te plaatsen. Voor elke tuin en elk terrein is er een passende vorm van schanskorven verkrijgbaar.

De voordelen van schanskorven

Steeds meer mensen kiezen er voor om schanskorven te gebruiken als erfafscheiding. Een schanskorven erfafscheiding kent veel voordelen. Zo behoeft een erfafscheiding van schanskorven, op een eventuele schoonmaakbeurt na, nagenoeg geen onderhoud. Bij andere vormen van erfafscheiding is dat wel het geval. Het schilderen van een schutting of het bijhouden van een natuurlijke erfafscheiding kost veel tijd. Door te kiezen voor een schanskorven erfafscheiding zijn deze werkzaamheden verleden tijd en houd je meer tijd over voor leuke dingen. Een ander voordeel van een erfafscheiding van schanskorven is de privacy die het biedt. Schanskorven zijn ondoordringbaar, niet doorkijkbaar en geluiddempend. Zo kunnen onbevoegden jouw tuin niet zomaar bekijken of betreden, heb je geen last van de geluiden van buitenaf veroorzaken de geluiden uit jouw tuin geen overlast.

De schanskorven prijs

Wil jij schanskorven plaatsen en ben je benieuwd naar de schanskorven prijs? De prijs van schanskorven is afhankelijk van een aantal factoren. Zo speelt de kwaliteit van de staalmatten, het soort vulling en het formaat van de staalmatten een belangrijke rol. Omdat er veel verschillende factoren een rol spelen in de schanskorven prijs, is het moeilijk om een eenduidige prijs te geven. Wil jij jouw schanskorven prijs toch weten? Dan is het aan te raden om dat met de hand of met een ingebouwde tool op een schanskorvenwebshop te berekenen.

Tags: