5 tips voor het renoveren van je tuin

Het renoveren van je tuin is een tijdrovende, maar dankbare klus. Je kunt namelijk meteen van je harde werk genieten! Misschien weet je niet precies waar je moet beginnen, omdat jouw tuin ondertussen is veranderd in een oerwoud. Misschien ben je niet zo thuis in tuinieren en weet je niet goed hoe je het aan moet pakken. Of is je tuin erg leeg en wil je het wat gezelliger maken, maar heb je niet veel budget? Met deze tips wordt het renoveren van je tuin een stuk gemakkelijker en kun je zelf bepalen hoeveel je uit wilt geven.

Tip 1: Begin met het maken van tuinontwerpen

Voor je begint met het renoveren van je tuin is het belangrijk dat je weet wat je met de tuin wilt. Wil je veel planten in jouw tuin, een vijver, gras of wil je liever een meer onderhoudsvriendelijke tuin? Wil je ook een terras hebben waar je kan genieten van de zomer? Al deze dingen hebben invloed op de tuinontwerpen die bij jou en jouw  tuin passen. Wanneer je weet wat je wilt kun je zelf een tuinontwerp maken en wanneer je een beetje groene vingers hebt kun je zelf het beplantingsplan maken en uitvoeren. Ben je niet zo goed in het visualiseren van wat jij wilt? Laat tuinontwerpen maken door professionele hoveniers! Zij weten vaak veel beter wat er mogelijk is in jouw tuin en welke planten het goed zullen doen.

Tip 2: Creëer een nieuwe look met goedkope sierbestrating

Als je bent uitgekeken op de bestrating in jouw tuin kun je gemakkelijk je tuin renoveren door er andere sierbestrating in te leggen. Met goedkope sierbestrating kun je gelijk een andere sfeer creëren zonder dat het enorm veel geld kost. Je hoeft bovendien niet alle bestrating te vervangen. Zorg voor een leuk en speels effect door alleen vlakken van je oude bestrating weg te halen en daar nieuwe goedkope sierbestrating in te leggen! Zo heb je in een handomdraai een hele andere tuin, die er weer fris uitziet.

Tip 3: Plaats een overkapping in de tuin

Wanneer je graag buiten zit kun je er voor kiezen om een overkapping in de tuin te plaatsen. Op deze manier kun je gedurende een langere periode buiten zitten. Het is ook ideaal om onder een overkapping in de tuin een loungehoek of een eethoek te maken. Zo kun je niet alleen in de tuin relaxen maar ook buiten eten. Met een overkapping is een terras of veranda zo gemaakt! Kies je voor een aluminium overkapping dan geniet je ook nog eens van het weinige onderhoud dat deze stijlvolle overkapping nodig heeft.

Tip 4: Een loungehoek met tuinstoelen Hartman

Een gemakkelijke manier om jouw tuin een make-over te geven is door een loungehoek in te richten (of opnieuw in te richten als je er al een hebt). Met een paar mooie tuinstoelen Hartman en een tafel maak je al een gezellige hoek waar je in kunt relaxen. Het leuke van tuinstoelen Hartman is dat je ze gemakkelijk kunt verplaatsen en de loungehoek in jouw tuin elke keer opnieuw kunt inrichten. Kies een zonnig plekje voor in de zomer en een meer beschut plekje wanneer het weer wat kouder wordt. Bovendien gaan deze tuinstoelen erg lang mee!

Tip 5: Ook sfeer in het najaar met tuinverlichting

De tuin wordt in het najaar vaak een beetje vergeten. We zitten meer binnen en de meeste planten laten hun blaadjes vallen. Maar dat is geen reden om de gordijnen dicht te doen en niet meer naar je tuin om te kijken. Verander jouw tuin ook in het najaar in een gezellige plek! Door tuinverlichting te kopen kun je een gezellig hoekje op je terras creëren of je tuinpad gezellig verlichten. Natuurlijk kun je ook tuinverlichting kopen om bepaalde bomen of struiken extra uit te lichten! Zo tover je jouw tuin in een handomdraai om in een gezellige tuin.