Jaga tempo radiatoren

Een radiator wordt gebruikt om warmte uit een doorstromende vloeistof af te staan aan de lucht die langstroomt. Een radiator is dus een warmtewisselaar. Radiatoren worden gebruikt in bijvoorbeeld de centrale verwarming van je huis. Verwarmingen heb je in alle soorten en maten, radiatoren dus ook. Maar welke radiator kies je nu precies en waarom?

Soorten radiatoren

Er zijn verschillende soorten radiatoren beschikbaar. Deze zijn in alle soorten en maten beschikbaar. Zo heb je de ledenradiator, paneelradiator en de designradiator. De ledenradiator is te herkennen aan de zichtbare “kolommen”, hierdoor is de oppervlakte van de radiator groter als bij de andere soorten radiatoren, hierdoor produceert deze radiator dus ook meer warmte. De paneelradiator is de meest voorkomende radiator. Deze bestaat uit een gesloten plaat die voorzien is van verticale kanalen. Door deze kanalen zorgen ervoor dat de radiator snel opwarmt. Handig dus, wanneer je snel van temperatuur wilt schakelen. Tot slot de designradiator, deze spreekt voorzichzelf. Dit kan namelijk zowel een paneel-als een ledenradiator zijn, maar dan met een speciaal design, zoals een ombouw of een speciale radiatorkraan.

Wat is belangrijk voor de keuze van de radiator?

Naast de soort radiator is de keuze voor een radiator ook afhankelijk van het vermogen dat u nodig heeft. Dit vermogen wordt gemeten in de eenheid Watt. Deze eenheid geeft aan hoeveel energie iets gebruikt of oplevert. Je kunt je dus voorstellen dat het vermogen van de radiator in de keuken kleiner mag zijn als de radiator voor de woonkamer. Dit, omdat het oppervlakte van deze ruimtes vaak aanzienlijk verschilt en de hoeveelheid warmte die geproduceerd moet worden, dus ook verschilt. Niet enkel de afmetingen van de kamer zijn belangrijk voor de soort radiator, maar ook het type beglazing, oftewel de isolatie. Tot slot is de gewenste temperatuur ook van belang voor de keuze van een radiator. Des te warmer je het wilt hebben in een kamer, des te hoger het aantal vermogen van uw radiator moet zijn.

Jaga tempo

Een bekend radiator merk is Jaga Tempo. Jaga tempo beschikt over alle soorten radiatoren, verkrijgbaar in allerlei designs en verschillende vermogens. De populariteit van dit merk is ontstaan doordat de radiator minder waterinhoud nodig heeft, waardoor ze efficiënter omgaan met energie. Bovendien hebben de jaga radiatoren het hoogste warmte afgifte rendement onder de radiatoren. Zo zijn deze radiatoren verkozen tot zuinigste radiator van Nederland. Tot slot zijn deze radiatoren allemaal uniek in hun design en vorm. Zo kun je dus de blits maken met je radiator!