Do’s and Don’ts bij een verstopte riolering

Een rioolverstopping, dat is natuurlijk hartstikke vervelend.. Het produceert niet alleen onweerstaanbare geurtjes, maar kan ook nog eens giftig zijn! Als je er last van hebt, wil je natuurlijk dat je er zo snel mogelijk weer vanaf komt, maar er zijn ook dingen die zeker niet meehelpen aan het verhelpen ervan. In deze blog lees je verschillende manieren om verstopping te voorkomen en wat je moet doen als je er last van hebt. 


Spoel vaker door
Toiletpapier is één van de meest voorkomende oorzaken van een rioolverstopping. Zodra je teveel wc-papier in een keer doorspoelt, kan het zo zijn dat de riolering dit niet aan kan en het verstopt raakt. Probeer daarom meerdere keren door te spoelen om verstopping zo te voorkomen. Doe dit niet als je toilet eenmaal verstopt is! Als je toilet verstopt is, heeft dit natuurlijk geen zin. Het enige wat je ermee bereikt is een overspoelde wc-pot, en daar sta je ook niet op te wachten.. Probeer het met een rubberen handschoen of wc-ontstopper te verhelpen.

Afvalresten horen in de afvalbak
Bovendien is het wegspoelen van afvalresten een boosdoener bij een verstopping van de riolering. Met name zijn vettige etensresten vaak de oorzaak als we spreken over zo’n verstopping. Houd er rekening mee dat grote voorwerpen vaak lastig te verwerken zijn voor een riolering. Probeer daarom je afval- en etensresten in de afvalbak te gooien en het niet via de gootsteen te proberen!

Houd je douche schoon
Ook raakt een riolering vaak verstopt door haren. Deze komen vaak vanuit het doucheputje terecht in de rioleringspijp en dat is natuurlijk erg vies. Probeer daarom wekelijks je doucheputje te verschonen, zodat je hierdoor een ophoping van de haren voorkomt!

Rioolexpert helpt je van je probleem afHeb je problemen met een verstopte riolering? Een verstopt riool is verleden tijd met Rioolprobleem Kwijt ! Schakel nu meteen hulp in van één van de vakmannen op het gebied van rioolverstoppingen. Zij hebben al het gereedschap in huis om binnen een mum van tijd u van uw rioolprobleem te verhelpen. Vul uw contactgegevens in en laat de rioolexpert weten met wat voor probleem je kampt en zij zullen u, vaak al dezelfde dag, van dienst zijn.